Doživite vznemirjenje pustolovščine s Korea Outdoor.
K-ETA (Korea Electronic Travel Authorization) je elektronski sistem za avtorizacijo potovanj, ki ga je uvedla korejska vlada za olajšanje imigracijskega pregleda turistov in poslovnih obiskovalcev. Prek tega sistema lahko vnaprej v internet vnesete osnovne informacije o priseljevanju in pridobite odobritev, preden vas pregledajo na kontrolni točki za priseljevanje v Koreji.Velika verjetnost odobritve – K-ETA se običajno ne zavrne prosilcem za vizum. Tuji potniki bodo odobreni, če izpolnjujejo minimalne kvalifikacije, potrebne za vstop v Korejo. Posledično ni razlogov za zavrnitev zaradi napak pri validaciji ali nepopolnih predložitev dokumentov, ki se pojavijo med postopkom izpolnjevanja obrazca vloge za vizum, kar zmanjša breme načrtovanja potovanja.
Koreja ima veliko privlačnih popotniških destinacij! Tukaj je nekaj priporočil.Sokcho, Gangwon-do - Sokcho slovi po čudoviti naravni pokrajini in okusni morski hrani. Obstajajo znamenitosti, kot so plaža Sokcho, pristanišče Dongmyeong in jezero Cheongcho, zato je priporočljivo kot kraj za uživanje z družino.Sokcho – Sokcho, ki leži na severovzhodu Koreje, je mesto s čudovito naravno pokrajino, kjer se morje, gore in doline prepletajo skupaj. Obstajajo zanimivosti, kot so plaža Sokcho, gora Seoraksan in podmorski tunel Yangyang, zato je priporočljivo kot kraj za uživanje v naravi.Kitajska četrt Incheon - kitajska četrt Incheon je kraj, kjer lahko doživite kitajsko kulturo. V kitajski četrti so tradicionalna kitajska arhitektura, hrana in kultura ter lahko občutite kulturo in zgodovino Kitajske. Poleg tega so v okolici kitajske četrti različne turistične znamenitosti, zato je dobro mesto za obisk.
Korejska hrana je znana po vsem svetu in številni tujci ob obisku Koreje uživajo v raznoliki korejski hrani. V nadaljevanju so predstavljena reprezentativna živila in restavracije, ki jih morajo tujci poskusiti ob obisku Koreje.Kimchi Jjigae – Ena od reprezentativnih korejskih enolončnic, Kimchi Jjigae je jušna jed, pripravljena tako, da skupaj skuhamo kimči, svinjino in tofu. Reprezentativna restavracija, kjer lahko poskusite enolončnico s kimčijem, je Chamnamujip v Gangnamu.Samgyeopsal – ena najbolj znanih korejskih mesnih jedi, samgyeopsal je jed, pripravljena iz svinjskega fileja ali mesa iz hrbtenice. Za samgyeopsal je značilen mehak in masten okus, običajno pa ga uživamo s kisom ali ssamjangom (ssamjang).Svinjski kotlet s sirom - Svinjski kotlet s sirom je svinjski kotlet na žaru, prelit s sirom. Mehka tekstura svinjskega kotleta in slan okus sira se ujemata, zaradi česar je zelo okusen.
Izkušnje s tradicionalno korejsko hrano: Koreja ima široko paleto tradicionalnih živil. Tujci lahko okusijo korejske reprezentativne jedi, kot so enolončnica s kimčijem, bulgogi, bindaetteok in tteokbokki. Tradicionalno hrano lahko doživite tudi tako, da to hrano pripravite sami.Tržnica Bamdokkaebi – ena najbolj znanih nočnih tržnic v Seulu, kjer lahko po dostopnih cenah kupite raznovrstno hrano in izdelke.
K-ETA je sistem, ki tujcem, ki obiščejo Korejo, omogoča, da enostavno zaprosijo za vstop brez vizuma. Z uporabo tega sistema lahko prihranite čas čakanja in stroške, ki nastanejo med postopkom izdaje vizuma, Korejo pa lahko obiščete enostavneje in ugodneje. Tokrat si bomo ogledali podrobnosti K-ETA in kako ga uporabiti.