카테고리 없음

[K-ETA] Doživite ukus ukusne korejske hrane.

turismonacoreia 2023. 7. 21. 02:00

Doživite ukus ukusne korejske hrane.

cijena pasoša

K-ETA sistem vas obavještava o odobrenju u roku od 24 sata ako se prijavite putem interneta, a odobreni stranci mogu ući u Koreju. Ovaj sistem je uvela korejska vlada kao odgovor na COVID-19, a namjerava se njime upravljati identifikacijom svrhe ulaska, boravka, rasporeda putovanja, itd. stranaca prije ulaska u zemlju.Osim toga, K-ETA može značajno smanjiti vrijeme i troškove izdavanja. Ranije je proces pripreme za putovanje bio glomazan jer je izdavanje vize oduzimalo mnogo vremena i troškova.

K-ETA

Koreja je zemlja sa raznim čarima poput istorije, kulture, prirode i hrane. Ako ste stranac koji prvi put posjećuje Koreju, želio bih da vas upoznam sa nekim dobrim mjestima za posjetu.Andong, Sjeverna provincija Gyeongsang - Andong, grad koji se nalazi u istočnom dijelu Koreje, je istorijski grad sa drevnom istorijom i tradicionalnom kulturom. Uz festivale kao što su Andong Hahoe Village i Andong Octopus Festival, preporučuje se posjeta kulturnim znamenitostima kao što su Andong City Museum i Hahoe Mask Festival.Namsan Tower - Smješten u srcu Seula, Namsan Tower je jedna od reprezentativnih znamenitosti Seula. Svake godine ih posjećuju mnogi turisti, a centar grada Seula možete vidjeti na prvi pogled sa prekrasnim noćnim pogledom.Yeosu, Jeolla-do - Yeosu je grad koji se nalazi na jugozapadu Koreje, ima prekrasan prirodni krajolik sa čistim morem i otocima, planinama i dolinama. Konkretno, Yeosuovo noćno more je jedan od najljepših noćnih pogleda u Koreji.

Informacije o putovanju u zemlji

Korejska hrana je veoma raznolika i bogata. U nastavku su predstavljena različita hrana i restorani koje stranci moraju probati kada dođu u Koreju.Kimchi-jeon - Kimchi-jeon je palačinka napravljena od kimchija i palačinke u prahu, a hrskava je i začinjena poput pajeona. Ukupna tekstura je mekana, a Korejci uživaju kao užinu uz alkohol.Bulgogi - Bulgogi je jelo koje se peče na roštilju nakon začinjavanja govedine soja sosom, šećerom i belim lukom. Privlačnog je slatkog ukusa i meke teksture, i jedno je od najreprezentativnijih jela među korejskom hranom.Kalguksu - Kalguksu je tradicionalno korejsko jelo sa čvrstim rezancima umočenim u vruću supu. Uglavnom se koriste različita mesa poput junetine, svinjetine i piletine, a ovisno o sezoni koristi se i razno povrće poput Cheongyang paprike i rena. Još je boljeg ukusa kada se jede sa začinjenim sosom.

putovanja stranaca u koreju

Predstavićemo vam kulturne aktivnosti i atrakcije u kojima možete uživati ​​u Koreji.Hongdae - Područje poznato po svojoj univerzitetskoj četvrti, gdje se održavaju razne predstave i izložbe, kao i ulična umjetnost i moda.

boravišni pasoš

K-ETA je sistem koji proces useljavanja u Koreju čini lakšim i efikasnijim. Na taj način stranci koji posjećuju Koreju mogu uživati ​​u povoljnijem i sigurnijem putovanju.

turizam u Koreji

APPLY FOR K-ETA